A Brave nálunk még kevésbe elterjedt, pedig már több mint 15 millió aktív felhasználója van világszerte. Egyes tesztek szerint ez a világ egyik leggyorsabb böngészője és a beépített Adblock funkciónak köszönhetően a mobilok és tabletek akkumulátorát is kevésbé meríti.


Brendan Eich a Mozilla egykori vezetője álmodta meg a Brave-et, ami egy Chromium alapú webböngésző. A cél az volt, hogy teljesen átalakítsák az online hirdetések világát, a mikrokifizetések és új bevételmegosztási megoldások segítségével. A felhasználók és a tartalomgyártók számára is egy olyan köztes megoldást szerettek volna találni, amivel mint a két fél jól jár. A Brave-et letöltve elfelejtheted a Google hirdetéseket, az Adblock funkció ezek teljesen eltünteti. Itt is vannak reklámok csak kevésbé tolakodóak sőt, akár azt is megszabhatod, hány hirdetést szeretnél maximum megnézni egy órán belül. Nyilván sokan vannak akik annak örülnének ha a reklámok teljesen eltűnnének a világhálóról, de ez valószínűleg soha nem fog megtörténni.

Brave-et használva annyival van jobb helyzetben vagyunk, hogy ha egy hirdetésre rákattintunk pénzt keresünk vele. Minden reklám megtekintése után BAT tokent kap a felhasználó, ami tulajdonképpen egy kriptopénz, egyszerűen átváltható dollárra és euróra vagy forintra. Ehhez a telepítést követően engedélyezned kell a Brave Rewards funkciót, és amint összegyűjtöttél 20 BAT tokent, automatikusan kiutalják a tárcádba. Ezt követően a BAT tokeneket forintra váltva átutalhatod a bankszámládra, de ha befektetésben gondolkozol átválthatod Bitcoinra vagy Etherre is.

Egyre bővül a Brave-et használók köre, ami nem meglepő, hiszen egy villámgyors böngészőről van szó, VPN funkcióval, süti blokkolással és beépített Adblock-kal. Aki pedig napi szinten több órát tölt a gép előtt a Brave Rewards programnak köszönhetően még egy kis pénzt is kereshet vele.A Brave már telepíthető Windows, Linux, Mac, iOS, iPad OS és Android rendszerekre. A korábban használt böngésződből egy kattintással importálhatod a könyvjelzőidet és választható alapértelmezett keresőmotor is. A letöltést kizárólag a hivatalos oldalon keresztül ajánljuk, ha a mi linkünkkel regisztrálsz kapsz némi BAT tokent is ajándékba.